dilluns, 1 de desembre del 2014

Ja hem començat el viatge! Primera parada: DUBAI (Emirats Àrabs Units)

Per fi ja som fora, pensàvem que no arribaria mai aquest moment. 

La primera destinació d'aquest viatge és Bangkok, però de camí, hem aprofitat per fer una parada de 15 hores als Emirats Àrabs Units, on vam visitar Dubai.

La "Dubai Marina". Zona financera de Dubai, amb la "Twist Tower", des de l'autocar de l'aeroport d'Abu Dhabi a Dubai

Els Emirats Àrab Units, és un país, construït del no res en mig del desert amb els diners del petroli. Amb aquests diners es financen obres faraòniques a tots els racons del país. A Dubai per exemple, tenen entre d'altres: dues illes artificials gegants en forma de palmera plenes de mansions; tot un arxipèlag d'illes artificials privades formant un mapa mundi; l'edifici més alt del món; una pista d'esquí coberta (recordeu que això és en mig del desert); luxe i malbaratament per totes bandes... És un país on tothom és ric o molt ric o super ric o multi milionari. Mentre que la feina dura, està tota feta amb mà d'obra immigrant, entre els quals hi ha gent que es guanyen molt be la vida, i molta d'altra que no.

Burj Al Arab, l'hotel més luxós del món

La nostra visita a Dubai va ser fugaç. Les 15 hores van passar volant. Per una banda el nostre avió arribava i sortia de l'aeroport d'Abu Dhabi, amb això, el temps que vam passar a Dubai es va reduir a unes 6 o 7 hores. Per altra banda el cansament del viatge i dels dies anteriors, no acabar de dormir bé a l'avió, les enormes distàncies entre un punt i altre, i com no, la calor, van fer que només veiéssim una petiteta part de a ciutat.

L'estació de metro queda una mica allunyada del centre comercial. No passa res: gairebé 1km de passarel·la elevada, amb aire condicionat i cintes per unir aquests dos llocs


Al costat d'un immens centre comercial, envoltat d'un llac artificial amb fonts de colors i jardins verds, s'hi troba el Burj Khalifa, l'edifici més alt del món, amb 830m d'alçada. Des d'aquí es pot contemplar la immensitat del desert, i la immensitat de la ciutat de Dubai i els seus gratacels.

Llac artificial al peus del Burj Khalifa

Burj Khalifa

Burj Khalifa

Vistes des del Burj Khalifa cap a l'Oest, amb l'arxipèlag en forma de mapa mundi al fons

Vistes des del Burj Khalifa cap al Sud

Amb tot això, del centre històric de la ciutat es minuscul, comparat amb la resta la ciutat moderna.

Part arreglada del centre històric de Dubai




3 comentaris:

  1. ¡Qué pasada! Mira Gemma qué feliz ya jej

    ResponElimina
  2. Uaaaauuu!! Quines fots, quines vistes, quins paisatges! Seguiu informant del viatge!!

    I gràcies per anar culturitzant-nos! :P

    ResponElimina
  3. Nens!! Ja ho teniu!! Heu començat el vostre somni!! Gaudiu-ne d'allò més que els dies passen molt ràpid.
    Una abraçada!!

    ResponElimina